Maa- ja kotitalousnaiset viettää Naisvoimaa-päivää 1.2.

Maa- ja kotitalousnaisten yhdistykset ympäri Suomen järjestävät erilaisia tilaisuuksia, jotka kutsuvat paikkakunnan ihmisiä eri teemojen ympärille. Naisvoimaa-päivä on helmikuun ensimmäisenä lauantaina. Päivää vietetään nyt kolmannen kerran.

Tänä vuonna monen yhdistyksen tapahtuman teemana on metsä Maa- ja kotitalousnaisten järjestökampanjan Metsästä voimaa mukaisesti.

Tapahtumissa on luvassa esimerkiksi kotaretki metsän helmassa, ohjattua lumikenkäkävelyä, luonnontuotteisiin tutustumista, metsäaiheinen kirjanäyttely kirjastolla, metsärunojen lausuntaa ja metsäaiheisten laulujen laulantaa. Tietoja tapahtumista on koottu Maa- ja kotitalousnaisten nettisivuille

Naisvoimaa-päivä tukee yhteisöllisyyttä

Maa- ja kotitalousnaisten jäsenille tehdyn kyselyn mukaan yhteisöllisyyttä pidetään tärkeimpänä syynä olla mukana oman yhdistyksen toiminnassa.  Yhdessä tekemisestä, olemisesta ja kokemisesta saadaan iloa ja ennen kaikkea jaksamista arkeen. Maa- ja kotitalousnaisten yli 1 500 yhdistystä järjestää jäsenilleen muun muassa erilaisia kursseja, retkiä ja tapahtumia.

Maa- ja kotitalousnaiset on maaseutuhenkisten naisten järjestö, jolla on lähes 55 000 jäsentä. Jokainen on tervetullut mukaan toimintaan ikään, ammattiin tai asuinpaikkaan katsomatta. Monimuotoisen järjestötoiminnan lisäksi järjestö tarjoaa neuvontaa ja asiantuntijapalveluja ruokaan, kotitalouteen, maaseudun maisemanhoitoon sekä maaseudun yritystoimintaan liittyen.

Lisätietoja 
Helena Velin, järjestöpäällikkö, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry.
puh. 040 527 1579, helena.velin (at) maajakotitalousnaiset.fi

Lisätietoja Naisvoimaa-päivästä ja Metsästä voimaa -kampanjasta.

Jaa