Auringonkukat tuovat viestin maaseudun naisilta

Maa- ja kotitalousnaiset ympäri Suomen jakavat auringonkukkia erilaisissa tapahtumissa. Auringonkukka tuo maaseudun naisten viestin taajamien ja kaupunkien naisille. Tempaus on osa Maa- ja kotitalousnaisten juhlavuotta.

Auringonkukka ilmentää maaseudun merkitystä lähiruuan ja elämysten tuottajana. Auringonkukka viestittää myös yhteisöllisyyttä. Maa- ja kotitalousnaiset haluavat toivottaa kaupungeissa ja taajamissa asuvat naiset tutustumaan maaseudun toimintaan ja muistuttaa ympäristön kunnioittamisesta.

Maa- ja kotitalousnaisten viesti kertoo:
Tämän kukan myötä toivotamme sinulle iloista päivää. Maukas kotimainen ruoka, viihtyisä ympäristö ja elinvoimainen maaseutu ovat meille kaikille tärkeitä. Toimitaan niin, että voimme nauttia niistä jatkossakin.

Maa- ja kotitalousnaiset aitojen asioiden puolesta jo 80 vuotta

Tänä vuonna Maa- ja kotitalousnaisten Keskus sekä monet maakunnalliset piirikeskukset ja paikalliset yhdistykset täyttävät 80 vuotta. Maa- ja kotitalousnaisten juhlavuoden tunnuslause on Maa- ja kotitalousnaiset – Aitojen asioiden puolesta. Tunnuslause nivoutuu hyvin järjestön kolmivuotisen ohjelmakauden neuvontateemaan Näe hyvä lähellä.

Maa- ja kotitalousnaisten järjestö tarjoaa neuvontaa, asiantuntijapalveluja sekä koulutusta ruokaan, kotitalouteen, maaseudun maisemanhoitoon sekä maaseudun yritystoimintaan liittyen.

Maa- ja kotitalousnaiset on yksi Suomen suurimmista naisjärjestöistä lähes 55 000 jäsenen voimin. Paikallisyhdistykset, joita on liki 1 500, järjestää jäsenilleen muun muassa erilaisia kursseja, retkiä ja tapahtumia.

Maa- ja kotitalousnaisten paikallisyhdistysten jäsenet jakavat auringonkukkia ympäri Suomen elo-syyskuun aikana.

Lisätietoja
järjestöpäällikkö Helena Velin, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry. p. 040 527 1579, helena.velin@maajakotitalousnaiset.fi

Jaa