Uusin lehti

Koti ja maaseutu 4/2017

Korpilahden hyväntekijät

Komppa-Seppälän tilalla eletään ekologisesti. Marja Kompan ja Ari Seppälän tila Keski-Suomessa on Suomen suurin hunajantuottaja 1500:lla pesällään. Luomutila on keskittynyt mehiläisiin jo vuosituhannen vaihteesta alkaen, mutta kaksi vuotta sitten Komppa ja Seppälä aloittivat särjen jalostamisen. Särki hankitaan pääosin Päijänteen seudulta, ja säilyke pakataan lasipurkkeihin.

Kylpemällä terveyttä

Sauna on suomalaisuuden ytimessä. Saunassa puhdistaudutaan, rentoudutaan ja virkistytään. Tutkimusten mukaan saunalla on myös edullisia terveydellisiä vaikutuksia. Impin päivänä 11.6. maa- ja kotitalousnaiset saunovat yhdessä tapahtumissa ympäri Suomen. Lue lisätietoa tapahtumista täältä.

Pihan parhaat parfyymit

Istuta tuoksuvia kasveja ja nauti puutarhasta täysin siemauksin. Kun tuoksuvat kasvit istuttaa sisäänkäynnin, portin pieleen tai terassin tuntumaan, saa tuoksusta nauttia aina pihassa kulkiessa ja oleskellessa. Liljat, harjaneilikat, ruusut, syreenit yrtit ovat tutuimpia tuoksukasveja, kuvan suklaakosmos on uudempi tuttavuus.

Keskiviikkoilta seurantalolla

Suomen maaseudulla kohdataan seurantaloilla. Alvajärven Maamiesseura kunnostaa alunperin Lottataloksi rakennettua seurantaloa. Talo on toiminnan keskus. Siellä jumpataan ja järjestetään ruokakursseja, juhlia ja hirvipeijaisia. Maitotilalliset Heini ja Antti Heikkilä ovat seuran aktiiveja.

Kätevä verkkokori kestää kosteutta / Pesukinnas kylpyiloksi

Käsistään kätevä taitteilee ja vääntää säilytyskorin kylpy- ja saunatarvikkeille metalliverkosta. Virkattu pesukinnas soveltuu myös aloittelijan käsityöksi. Molemmat käsityöt sopivat hyvin vaikka kesälahjoiksi.

Muut tämän lehden jutut

Omahoitoa diabetekseen
Foolihappo on tärkeä raskautta suunnittelevalle
Muistojen salaiset kansiot
Kesän rennot ruokajuhlat
Hei, hoi rantakalaa
Piknik-evästä perunasta ja pähkinästä
Valppaana yllätät hyökkääjän
Potkuja ja tekemisen meininkiä
Rauhoitetut ja asetuksella suojellut
Asta Asunmaa taitaa eteläpohjalaiset ruuat
Virran partaalla
Solmi lelu koirakaverille

Joka numerossa

Pääkirjoitus: Saunasta kuuluu
Kodin ikkuna
Krypto/Ristikko
Lukijakilpailu
Kolumni
Me maa- ja kotitalousnaiset

Uutena kolumnistinamme on aloittanut kirjailija-puutarhuri Mari Mörö.

Jaa