Kädet multaan -aktiivisen ruokakansalaisuuden toimintamalli Kädet multaan – aktiivisen ruokakansalaisuuden toimintamalli varhaiskasvatukseen, kouluihin ja paikallisyhteisöihin
Terveyttä edistävät välipalat koulujen ja kotien yhteistyönä Hankkeessa luotiin ja testattiin ruokakasvatuksen toimintamalleja sekä edistettiin ruokakasvatustyötä kouluissa.
Ruokahukka ruotuun, katse vesistöihin 2017 - 2019 Tietoa ruokahävikistä, ruoan vesistövaikutuksista ja vesistöjen hoidosta.
Elävää maaseutua taajamiin -toimintamalli Toimintamalli päiväkotien ja koulujen läheisten luonnonmukaisten julkisten alueiden hoitamiseksi laidunnuksella
Viskuri, maaseutuyrittämisen kehittämishanke Viskuri-hanke auttaa yrittäjälähtöiseen yhteistyöhön. Hanke on päättynyt 31.3.2020
Kolmen VYYHTI -hanke: Etelä- ja Keski-Pohjanmaan sekä Pohjanmaan maakuntien vesistöt ja ympäristö yhdessä hyvään tilaan Hankkeen toteutusaika 1.1.2016–31.12.2018 -PÄÄTTYNYT
UHMA -Uhanalainen maaseudun luonto hoitoon yhteistyöllä -hanke HANKE ON PÄÄTTYNYT 31.12.2019. Hyödynnä hankkeen materiaaleja täältä.
Pure peruna Maa- ja kotitalousnaisten ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun yhteistyöhankkeen tavoitteena palauttaa peruna nuorten lautasille.
Maa- ja kotitalousnaisten paikallisyhdistykset maahanmuuttajien kotoutumisen tukena Hankkeen tavoitteena on tukea paikallisyhdistysten vapaaehtoistoimintaa, jolla edistetään maahanmuuttajien kotoutumista.
Rannat kuntoon 2015–2016 Hankkeessa kehitetään toimintamalli ja ohjeistus siihen, miten rantojen kunnostusta lähdetään toteuttamaan yhdessä asukkaiden kanssa.
Kaurasta kaaliin, muikusta mustikkaan - Pohjolan superruoat lautaselle 2015-2016 Hankkeen tavoitteena on kannustaa ja innostaa lähellä kasvavien, "pohjoisten superruokien" käyttöön.
Kasvisaarteen arvoitus leikki-ikäisille 2015-2016 Hankkeen tavoitteena on lisätä leikki-ikäisten lasten kasvisten, hedelmien ja marjojen käyttöä.
METSO tunnetuksi tuhansille maaseudun naisille Hankkeessa luodaan toimintamalli METSO-kävelyille, joiden avulla lisätään tietoutta metsien monimuotoisuudesta. Hanke päättyi 2015.
Elintarviketietoasetuksen koulutushanke 2015–2016 Koulutushankkeen tavoitteena on lisätä alan toimijoiden tietoisuutta uuden elintarvikeasetuksen vaatimuksista.
Missä leipä kasvaa 2015–2016 Hankkeessa lisätään koululaisten tietämystä monipuolisesta ja terveellisestä ruokavaliosta.
Syö hyvää Syö hyvää -hanke vie viestiä ravitsemussuosituksista. Maa- ja kotitalousnaiset on mukana Kuluttajaliiton hallinnoimassa hankkeessa.
VYYHTI - vesistöt ja ympäristöt yhdessä hyvään tilaan (Pohjois-Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa) HANKE ON PÄÄTTYNYT 31.12.2014
Hevi-etsivä ja kasvisaarteen arvoitus Alakouluikäisille suunnattu kasvishanke toteutettiin vuonna 2012-2013.