Lehtikaali-punakaalisalaatti

Puna- ja lehtikaali sopivat väriensä puolesta hyvin joulupöytään

Punakaali-lehtikaalisalaatti

Lehtikaali-punakaalisalaatti

4 annosta

3 lehtikaalin lehteä
300 g punakaalia
Salaatinkastike
1 valkosipulinkynsi
0,5 dl sitruunamehua tai 0,75 dl appelsiinimehua
1 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl öljyä
0,5–1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
(1 rkl ranskankermaa)

Lisäksi

100 g salaattijuustoa
1 dl granaattiomenan siemeniä

Huuhtele lehtikaalit, revi irti ruodeista (käytä lehtiruodit myöhemmin esimerkiksi keittoon) ja taputtele lehtiosat pyyhkeen välissä kuiviksi. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi tai raasta punakaali.

Valmista kastike. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi pieneen kulhoon tai kannelliseen purkkiin. Lisää sitruuna- tai appelsiinimehu, viinietikka, öljy, sokeri, suola ja mustapippuri. Jos käytät appelsiinimehua, laita vähemmän sokeria. Lisää halutessasi ranskankerma. Sekoita ainekset yhteen voimakkaasti tai ravista suljetussa purkissa. Tarkista maku.

Valuta puolet salaattikastikkeesta lehtikaalin joukkoon ja sekoita nostellen, kunnes kastiketta on tasaisesti kaalisilpussa. Levitä tarjoiluastiaan ja asettele punakaali lehtikaalin päälle. Valuta loppukastike punakaalille.

Murenna juusto tarvittaessa pienemmäksi ja levitä salaatille. Ripottele lopuksi päälle granaattiomenan siemenet ja nosta tarjolle.

Vinkki! Granaattiomenansiemenien sijaan voit käyttää kuivattuja puolukoita tai karpaloita.