Paimenen paistos

Liharuoat

Paistoksessa on koko ateria samassa vuoassa: jauheliha, juurekset ja perunasose

Paimenen paistos vuoassa
Kuva: Laura Riihelä

Paimenen paistos

4 annosta

1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
400 g karitsan jauhelihaa (tai tavallista)
2-3 (200 g) porkkanaa
pala (150 g) lanttua
pala (100 g) mukulaselleriä
1 dl punaisia linssejä tai 2 dl kypsiä papuja
1 dl kasvislientä tai vettä
0,5–1 tl kuivattua timjamia
0,5 tl kuivattua rosmariinia
1 tl maustepippuria
0,5 tl mustapippuria
0,5–0,75 tl suolaa

Kuorrutus
5-7 kpl (500 g) jauhoista perunaa
2 kpl (300 g) palsternakkaa
2¬–2,5 dl kasvislientä
2 tl kasvimargariinia tai voi-kasviöljyseosta

  1. Kuori ja pilko peruna ja palsternakka kuorrutusta varten ja pane kasvisliemeen kiehumaan. Kuori ja pilko muut juurekset valmiiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä pannulla. Lisää jauheliha ja kypsennä.
  3. Lisää juurekset, linssit tai pavut, tilkka nestettä sekä mausteet ja hauduta välillä sekoittaen noin 20 minuuttia.
  4. Soseuta kypsä peruna ja palsternakka liemeen ja mausta kasvimargariinilla.
  5. Kaada jauhelihaseos isohkon voidellun uunivuoan pohjalle ja levitä juuressose päälle.
  6. Paista 200 asteessa 30–40 minuuttia ja tarjoa vihreän salaatin kanssa.