Suussa sulava Daim-kakku

Suussa sulava Daim-kakku

Pohja:
175 g digestive-keksejä)
100 g voita

Mantelikreemi:
80 g pehmeää voita
1 dl tomusokeria
1,5 dl mantelijauhetta
Hyppysellinen suolaa
0,5 tl vaniljauutetta
0,5 dl kermaa
1 dl Kondensoitua maitoa

Suklaatäyte:
3 dl vispikermaa
150 g tummaa suklaata

Suklaakuorrute:
150 g maitosuklaata
100 g voita
1 Daim-patukka (56 g)

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla.

Murskaa digestive-keksit elintarvikepussissa kaulimella tai tehosekoittimessa.

Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin kylmenemään.

Notkista voi vatkaimella ja lisää muut kreemiainekset.

Levitä kreemi pohjan päälle ei ihan reunoille asti ja laita vuoka jälleen jääkaappiin. Pursotinpussilla saat kreemin levitettyä tasaisesti.

Levitä kondensoitumaito-kerron kreemin päälle. Tässäkin pursotinpussi voi olla avuksi.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sulata tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasula kermavaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten.

Levitä suklaavaahto vuokaan kreemin ja pohjan päälle reunoja myöten.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

Irrota kakku vuoasta. Nosta kakku noin vartiksi pakastimeen, jotta pinta kohmettuu.

Leikkaa Daim-patukka valmiiksi rouheeksi.

Sulata maitosuklaa ja voi erikseen. Yhdistä sulat keskenään. Sekoita, kunnes kuorrute on tasaista.

Kuorrutusvaiheen voi tehdä vuoan pohjaosan tai jäähdytysritilän päällä. Suojaa pöytä leivinpaperilla. Kaada kuorrute kakun päälle ja anna valua myös reunoille. Tasoita tarvittaessa. Ripottele pinnalle Daim-rouhe. Anna jähmettyä jääkaapissa. Siirrä sitten tarjoilulautaselle ja nauti!

Netistä löytyy useita variaatioita Daim-kakusta. Tässä yksi niistä hieman omaan makuun muokattuna.

Herkullisia hetkiä toivotellen,

 

Niina Vihelä
ruoka- ja ravitsemusasiantuntija
Keski-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaiset

Jaa