Osallistu kasviskisaan

Kasviskortin kuvat: Kotimaiset kasvikset

Ilmoita oma tuloksesi kasviskisassa 19.1.2022 mennessä!

Reilu vuosi on ollut aikaa valita kasvisten käytön seurantajaksoja ja tutkailla omaa kasvisten, marjojen ja hedelmien syöntiä. Lähetä vastauksesi ja osallistu lomapaketin ja keittokirjojen arvontaan. Osallistuminen onnistuu helposti joko tällä sähköisellä lomakkeella  tai lähettämällä kasviskortti varustettuna yhteystiedoillasi 19.1.2022 mennessä Maa- ja kotitalousnaisten Keskus Kasviskisa, Vanha talvitie 2 A 15, 00580 HELSINKI.

Kiitokset jo kisavastauksen lähettäneille!

 

Kasviskisa

Kasvisten, marjojen ja hedelmien syöntisuositukset PUOLI KILOA KASVIKSIA PÄIVÄSSÄ ja KUUSI KOURALLISTA PÄIVÄSSÄ ovat useimmille meistä tuttuja. Monilla tavoite jää saavuttamatta. Kiinnitetään nyt huomiota perheissä, yhdistyksissä, harrastus- ja työporukoissa riittävään kasvisten,
marjojen ja hedelmien syöntiin. Kampanja ja kisa ovat avoimia kaikille.

Kasviksia, marjoja ja hedelmiä kannattaa syödä, koska ne

  • sisältävät vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita
  • sisältävät kuituja
  • sisältävät terveyttä edistäviä flavonoideja
  • sisältävät itsessään vähän energiaa, joten keventävät ruokavaliota
  • tekevät ruoastasi maukkaampaa, värikkäämpää ja terveellisempää

Kun otat huomioon kasvisten sesonkiajat, kukkarosikin kiittää!

Vinkit kasvisten, marjojen ja hedelmien käytön lisäämiseen löytyvät sivun alaosasta tulostettavasta Puoli kiloa kasviksia päivässä -kortista tai tästä linkistä.

Seuraa kasviskortin avulla omaa kasvisten käyttöäsi ja osallistu kisaan 12.9.2020 - 31.12.2021!
Tekstin jälkeen löydät materiaaleista tulostettavan Puoli kiloa päivässä -kasviskortin, jonka avulla voit tsempata itseäsi lisäämään kasvisten, marjojen ja hedelmien käyttöä. Saat merkitä ruksin ruutuun kun puoli kiloa päivässä täyttyy.  Seuraamalla kasvisten kulutustasi voit osallistua kisaan, jossa on palkintona kahden hengen kahden vuorokauden lomapaketti maaseutumatkailutila Ilorannassa Hauholla. Lisäksi arvotaan 10 Maija Silvennoisen Maijan ruokavuodet -keittokirjaa. Ilmoita tällä sähköisellä lomakkeella yhteystietosi tai lähetä kortti varustettuna yhteystiedoillasi 19.1.2022 mennessä Maa- ja kotitalousnaisten Keskus Kasviskisa, Vanha talvitie 2 A 15, 00580 HELSINKI. 

Voit valita seuranta-ajaksi peräkkäin koko kolmen kuukauden jakson ja tavoite on, että suosituksista tulee jatkuva rutiini. Voit myös ruksata seurantakorttia kuukauden jaksoina kerrallaan ja aloittaa minä päivä tahansa. Merkitse ruksit kasviskorttiin ensin kuluvan kuukauden loppupäiville ja seuraavan kuukauden alkupäivien ruksit samalle riville tyhjiin ruutuihin. 

Alla olevan tulostettavan kortin lisäksi voit leikata kortin Koti ja maaseutu -lehdestä 4-5/2020 tai tulevasta lehdestä 2/2021. Kortteja saa myös Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskuksista ja isommille porukoille voi tilata info@maajakotitalousnaiset.fi

Yhdistysten toivotaan pitävän tapahtumia ja jakavan kasviskortteja yhdistysten tilaisuuksissa, kaupoissa ja kouluissa sitten kun se koronatilanteen helpottaessa on mahdollista. Ohjeet ja materiaalia tilaisuuksiin löytyvät sivulta Terveyttä ja virkeyttä kasviksista.

Lisätietoja: järjestöpäällikkö Helena Velin, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, helena.velin(at)maajakotitalousnaiset.fi, 040 527 1579

          

Ilorannassa tarjotaan herkullista lähiruokaa. Voit osallistua aktiviteetteihin tai viettää aikaa rennosti lepäillen lomakohteen mutkattomasta tunnelmasta nauttien.

Lisäksi arvomme kymmenen kappaletta Maijan ruokavuodet -keittokirjaa, jossa Maija Silvennoinen kokkaa suosikkiohjeitaan 60-luvulta tähän päivään päivitettynä.

 

Yhteistyössä:

                                   

                                                      

Maa- ja kotitalousnaisten neuvontatyötä tukee opetus- ja kulttuuriministeriö

Jaa