Pihasuunnittelua, neuvontakäyntejä ja pihasuunnittelukursseja

Pihasuunnittelu ja neuvontakäynnit

Onko puutarhasi iloa tuottava ja voimavarojesi mukainen? Kaipaako se pihasuunnitelmaa tai sen päivitystä? Haluaisitko lisätä lähiympäristösi monimuotoisuutta? Tai unelmoitko elvyttävästä ja harmonisesta fengshui-puutarhasta?

Pihasuunnittelu tehdään asiakkaan haluamalla tarkkuudella. Keveimmillään se on ammattilaisen tekemä pihaneuvontakäynti, jonka aikana saat ohjeet pihasi perustamiseen tai kunnostamiseen. Toisinaan tarkempi pihasuunnitelma toteutusohjeineen voi olla tarpeen. Suunnitelma  onnistuu myös osaan pihaa tai yksittäiselle istutusalueelle.

NEUVONTAKÄYNTI: Asiantuntija antaa ohjeet pihan perustamiseen tai kunnostamiseen asiakkaan toiveiden mukaan. Hinta: 160 € (sis. alv 24 %). Hintaan lisätään matkakulut 0,43 €/km.

IDEALUONNOS: Karkea luonnospiirrustus, jossa esitetään pihan jäsentely ja toiminnot, maastonmuotoilu, kasvillisuuden paikat, valaistuksen ideointi, pintamateriaalit, rakenteet ja kalusteet. Hinta: alk. 450 € (sis. alv 24 %).  Hintaan lisätään matkakulut 0,43 €/km.

YLEISSUUNNITELMA: Aloituskäynti ja -keskustelu kohteessa (mittaaminen). Suunnitelmassa huomioidaan olemassa olevat rakenteet ja kasvillisuus. Lisäksi ideoidaan alueen tilankäyttö ja toiminnot, oleskelualueet, kulkuväylät, istutettavat alueet (kasvityypeittäin), rakenteiden ja kalusteiden sijoittaminen, maastonmuotoilu, valaistuksen periaatteet (paikat, valaisintyyppi), sekä pintamateriaalit. Suunnitelmapiirustus mittakaavassa. Hinta: alk. 750 € (sis. alv 24 %). Hintaan lisätään matkakulut 0,43 €/km.

TOTEUTUSSUUNNITELMA: Kts. yleissuunnitelman sisältö. Lisäksi kerrotaan kasviet kappalemäärät, istutusetäisyydet, kasvualustavahvuudet, sekä pihasuunnitelmassa esitetyt muut materiaalit määrineen. Suunnitelmassa annetaan myös tarvittavat istutus- ja toteutusohjeet. Suunnitelmapiirrustus mittakaavassa. Hinta: alk. 1100 € (sis. alv 24 %). Hintaan lisätään matkakulut 0,43 € km.

Maa- ja kotitalousnaisten jäsenalennus 10 % pihasuunnitelmista.

Pihasuunnittelukurssit

Entäpä jos kokoaisit porukan yhteen ja viettäisitte illan puutarha-aiheisen luennon tai työpajan merkeissä. Aiheena voi olla vaikkapa pihasuunnittelun perusteet, kukkapenkin suunnittelu, kotitarveviljely tai kotipihan monimuotoisuuden lisääminen. Voimme myös kokoontua miettimään yhdessä ratkaisuja jonkun osallistujan pihaan. Hinta: 20-25€/hnk (1,5 tunnin luento), 15-20€/hnk (1,5 tunnin työpaja). Kurssi järjestetään, jos osallistujia on vähintään 7.

 

Ota yhteyttä ja kysy tarjous!  

Anu Ainasoja,

maisema- ja ympäristöasiantuntija

puh 043 8254 284

anu.ainasoja@maajakotitalousnaiset.fi

Jaa

Ota yhteyttä

Palvelut