Haukimurekepihvit

Kalaruoat

Hauki on hyvänmakuinen ruokakala, josta saa helposti lapsillekin maistuvaa ruokaa

Haukimurekepihvit
Kuva: Timo Viljakainen

Haukimurekepihvit

4 annosta

500 g haukea (fileinä)
0,5 dl korppujauhoja
1kananmuna
1,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 dl kuohukermaa
2 rkl sitruunamehua
3 rkl tuoretta tilliä (hienonnettuna)
paistamiseen voi-öljyseosta


Paloittele kalafileet. Poista isojen haukien paksuimmat ruodot. Pienen kalan pehmeät ruodot saavat jäädä. Jauha se tasaiseksi monitoimikoneessa leikkuuterällä tai lihamyllyllä. Kala kannattaa jauhaa huolella monitoimikoneessa tai kaksi kertaa lihamyllyn läpi, jotta kaikki ruodot varmasti hienontuvat.

Lisää korppujauho, muna ja mausteet. Sekoita huolellisesti.

Lisää kerma samalla sekoittaen.

Lisää sitruunamehu sekä hienonnettu tilli. Sekoita taikina tasaiseksi.

Paista seoksesta pihvejä grillissä sileällä parilalla, muurikkapannulla tai paistinpannulla voi-öljyseoksessa. Paistoaika on miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia/puoli.

Nauti pihvit esimerkiksi hampurilaisessa tai uusien perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.