Kesäkurpitsa-sipulisalaatti

2 kg kesäkurpitsaa
5 sipulia
4 dl tillisilppua
4 dl vettä
3 dl valkoviinietikkaa
2 rkl karkeaa merisuolaa
1rkl sinapinsiemeniä
5 kpl laakerinlehtiä
1 tl kokonaisia valkopippureita
10 valkosipulin kynttä
1 prk (450 g) hunajaa
(tähtianiksia)

1. Raasta pestyt kurpitsat karkeaksi raasteeksi.
2. Hienonna sipuli ja tilli.
3. Sekoita ainekset keskenään ja laita puhtaisiin lasipurkkeihin.
4. Keitä maustelientä kymmenisen minuuttia, sekoita siihen hunaja ja kaada liemi kiehuvan kuumana purkkeihin vihannesten päälle. Voit halutessasi siivilöidä liemen ennen kuin kaadat sen purkkeihin. Laita jokaiseen purkkiin kokonainen tähtianis reunaa vasten. Tähtianis antaa makua ja näyttää kauniilta.
5. Anna kesäkurpitsasalaatin maustua muutama päivä jääkaapissa ennen käyttöä. Se maistuu varsinkin liha- ja kalaruokien lisäkkeenä.

 

Jaa