Mausteinen lammaspata

Liharuoat

Lammas muhii kypsäksi padassa, jossa maistuvat inkivääri, juustokumina ja kuivatut hedelmät

Mausteinen lammaspata
Kuva: Timo Viljakainen

Mausteinen lammaspata

4 annosta

3 tomaattia
10 kuivattua luumua
10 kuivattua aprikoosia
1 tl kanelia
1 tl jauhettua juustokuminaa (jeera)
1 tl jauhettua inkivääriä
1 iso sipuli
3–6 valkosipulin kynttä
500 g lampaan tai karitsan lihaa (mieluiten paistia)
3 rkl öljyä
2 dl lihalientä
1–2 dl omenamehua
1 nippu tuoretta persiljaa

  1. Paloittele tomaatit, luumut ja aprikoosit. Sekoita kaneli, kumina ja inkivääri.
  2. Pilko sipuli ja murskaa valkosipulin kynnet. Poista ylimääräinen rasva paistista ja kuutioi lihat suupaloiksi.
  3. Kuullota sipulisilppu öljyssä, lisää lihat ja ruskista.
  4. Lisää kuivat mausteet ja valkosipuli. Paista lihoja vielä hetken hyvin käännellen.
  5. Aseta ainekset kannelliseen uuninkestävään pataan, kaada päälle lihaliemi, lisää tomaatit ja kuivatut hedelmät.
  6. Kypsytä kansi päällä 175-asteisessa uunissa 3–4 tuntia, kunnes liha on aivan pehmeää. Mikäli käytät jauhelihaa, kypsennä vuokaa 200 asteessa 30 minuuttia.
  7. Kaada pataan omenamehu ja ripottele päälle persiljaa.

Vinkki! Tarjoa lammaspata perunoiden tai keitetyn ohran kanssa.