Mehevä Appelsiinikakku

Keski-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaisten ruoka- ja ravitsemusasiantuntija Niina Vihelä on muokannut reseptin amerikkalaisesta leivontablogista. Kakku on herkullinen ja mehevä.
 
2,5 dl öljyä (kylmäpuristettu oliiviöljy)
3 munaa
2,5 dl maitoa
2tl appelsiininkuorta
0,5 dl appelsiinin mehua
(2 rkl appelsiinilikööriä)
4 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
1,5 tl suolaa
0,5 tl leivinjauhe
0,5 tl ruokasooda
tomusokeria
 
Lämmitä uuni 160 asteeseen.
Vuoraa 22cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Kaada isoon kulhoon ruokaöljy ja rikotut munat ja vatkaa emulsioksi.
Lisää maito, appelsiinin mehu ja likööri ja vatkaa hyvin sekaisin
Lisää sokeri ja jatka vatkaamista
Lisää kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita nopeasti. Taikina jää aika löysäksi.
Paista kullanruskeaksi n. 60-75 min uunista riippuen. Kokeile tikulla kakun keskeltä kypsyys.
Anna jäähtyä vuoassaan vähintään 1 h ennen kuin irrotat reunuksen.
Siivilöi kypsän kakun päälle tomusokeria ennen tarjoilua.
Kakku säilyy ilmatiiviisti pakattuna huoneen lämmössä n. viikon.

Jaa