Pavlova

Pavlova on yksi kesän ehdoton juttu. Se on helppo tehdä ja täyttää mieleisellä täytteellä ja se sopii lähes kaikille, sillä se ei sisällä ollenkaan jauhoja.

Mansikkainen pavlova

Pohja:

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 2 ½ dl hienoa sokeria
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • 1 tl sitruunamehua tai etikkaa

Täyte:

  • 2dl kuohukermaa
  • sokeria
  • tuoreita mansikoita ja muita marjoja
  • halutessasi voit lisätä koristeeksi syötäviä kukkia

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi puhtaassa kulhossa. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista niin kauan, että vaahto on kiinteää ja kiiltävää. Lisää lopussa maizena ja sitruunamehu ja sekoita vielä vähän aikaa.

Levitä valkuaisvaahto pellille leivinpaperin päälle n. 24cm pyöreäksi pohjaksi. Nostele reunoja vähän korkeammaksi niin, että keskellä jää kuoppa. Paista uunissa 125 asteessa 11/2 – 2 h.

Täytä jäähtynyt pavlova-pohja kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla ja koristele syötävillä kukilla.

 

 

Jaa