Tuorehernekeitto

Keitot

Kesäinen keitto herneistä ja muista lähivihanneksista

Tuorehernekeitto
Kuva: Laura Riihelä

Tuorehernekeitto

4 annosta

3–4 kpl (300 g) jauhoista perunaa
pala (100 g) purjoa
0,5–1 kpl (100 g) palsternakkaa
pala (20–30 g) piparjuurta
2 vartta (50 g) lehtiselleriä
1 rkl rypsiöljyä
7 dl vettä
1 dl kaura- tai ruokakermaa
2 dl maitoa
0,5 tl kuivattua meiramia
1 tl suolaa
0,25–0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua lipstikkaa
400 g (6–7 dl) herneitä ilman palkoja (myös pakaste käy)
2 rkl tuoretta silputtua tilliä

  1. Kuori perunat ja palsternakka. Halkaise purjo, huuhdo, viipaloi ja jätä vihreä osa odottamaan. Viipaloi lehtiselleri ja kuori ja raasta piparjuuri.
  2. Kuullota purjon valkoista osaa öljyssä kattilassa, lisää vesi, suola, lohkotut perunat, palsternakka ja lehtiselleri ja kypsennä pehmeäksi.
  3. Soseuta keittopohja sauvasekoittimella, lisää herneet ja soseuta hiukan, mutta ei kokonaan. Lisää myös ruokakerma, piparjuuri, vihreä osa purjoa ja loput mausteet ja kypsennä 5-10 minuuttia.
  4. Tarkista maku, koristele keittoannokset tillillä ja tarjoa rapean maalaisleivän kanssa.

Aineisto on tuotettu MMM:n tuella.