Naisten kesäreissu Raaheen 4.7.2019

Langin kauppahuoneen kahvila

Naisten kesäreissu Raaheen 4.7.2019

04.07.2019

Keski-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaiset järjestävät ihanan kesäreissun Lohtajan ja Kalajoen kautta Raaheen!

Järjestämme ihanan kesäreissun, josta varmasti löytyy iloa ja mielenkiinnon kohteita kaikille! Kokoamme porukan kasaan Lohtajalle Jukkolaan, josta hieno reissu alkaa tutustumisella Miina Äkkijyrkän taidenäyttelyyn Eija Jukkolan johdolla.

  • klo 9.30 Lohtaja: Kahvit ja Miina Äkkijyrkän taidenäyttely n. 1h
  • klo 12 Raahe: Langin kauppahuone, lounas ja talon historia 1,5h
  • klo 13.45 Raahe: Särkän perennataimisto, vierailu n. 45 min
  • klo 15.30 Ostoskylä Raitti Kalajoki, nautitaan yhteisesti herkulliset pullakahvit Raitin ravintolassa ja sen jälkeen osteluaikaa tai hiekkasärkkiin muuten tutustumista n. 1,5h.
  • klo 17.15 lähdetään Kalajoelta kotiapäin mukavia kokemuksia rikkaampina!

 

Osmo Ahon bussi lähtee Vetelin Sillanpäästä n. klo 7.45 ja menee Halsuan(Kotipesä) ja Toholammin(tori) kautta Lohtajalle. Järjestellään Reisjärven suunnasta tuleville kimppakyyti ja matkabussin kyytiin Toholammilta. Samoin Kokkolasta tuleville kimppakyyti Lohtajalle ja Perholaiset pääsevät Sillanpäästä kyytiin. 

Ilmoittaudu mukaan 30.6. mennessä alla olevalla lomakkeella tai ottamalla yhteyttä Kirsiin, Anuun tai Niinaan. Matkan hinta 60 euroa henkilö. Hinta sisältää bussikuljetuksen, pääsymaksun taidenäyttelyyn, kahvitarjoilun Jukkolassa, lounaan ja esittelyn kauppahuoneella, pullakahvit Raitissa sekä käytännöllisen lahjan jokaiselle lähtijälle. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Taidenäyttely: Miina Äkkijyrkkä (s. 1949) on loistava piirtäjä. Tuntuu kuin viiva ei pysähtyisi koskaan. Se kiertää kevyenä ja abstraktina, mutta muodostaa samalla luonteikkaan piirroksen vasikasta. Äkkijyrkkä on elänyt lehmiensä kanssa niin kauan, että hän osaa jokaisen asennon ja ilmeen ulkoa. Hänen piirtämänsä lehmät ovat tosia ja todellisia. Äkkijyrkkä aloitti lehmien piirtämisen 3-vuotiaana.
 
Jukkola: Jukkolan Navetanvintti Lohtajalla on Kolmen tunnelmallisen juhlatilan kokonaisuus Jukkolanmäen vanhassa navetassa.  Idea koko toimintaan lähti 2013 Eijan ajatuksesta hyödyntää muutama vuosi tyhjänä ollutta navettaa yhteistyökumppanin elämysillallismiljöönä.
 
Langin Kauppahuone: Langin Kauppahuone sijaitsee historiallisessa Langin Alakartanon kiinteistössä. Langin Alakartanossa tehtiin kauppaa vuodesta 1811 lähtien aina vuoteen 1934 saakka Johan Langin nimissä. Langin Alakartano on säilynyt osana Raahen Pekkatoria ja se on nyt kunnostettu elämykselliseksi kauppahuoneeksi kertomaan kävijöille  kauppahuoneen mielenkiintoista tarinaa purjelaiva-aikakauden kultakautena vuosina 1860-luvulla sekä neljän henkilön historiaa eri ajankohtina 1800-luvulla. Langin Kauppahuoneessa on puoti, kahvila ja majoitusliiketoimintaa oheispalveluineen. 
 
Perennataimisto: Särkän Perennataimisto Raahessa on erikoistunut monivuotisten kukkien kasvatukseen. Taimisto onkin erityisen tunnettu monipuolisesta valikoimasta kestäviä perennoja. Perennat kasvatetaan omista emokasveista. Taimimyymälässä on oman perennatuotannon lisäksi runsas valikoima hedelmä- ja lehtipuita, havuja, pensaita, ruusuja, köynnöksiä, marjapensaita ja muita hyötykasveja. Hae elämyksiä ja uusia ideoita omaan puutarhaasi taimiston näyteistutuksista, joissa riittää nähtävää keväästä syksyyn. 
 
Ostoskylä Raitti: 8-tien varressa sijaitseva Ostoskylä Raitti on portti Kalajoen Hiekkasärkkien merelliseen matkailukeskukseen. Ennen kaikkea se on kohtaamispaikka. Raittiin sijoittuu muun muassa päivittäistavarakauppa, muodin, hyvinvoinnin, sisustamisen ja vapaa-ajan erikoisliikkeitä, ravintola-kahvila, pikaruokatarjontaa sekä aktiviteettipuisto sisä- ja ulkotoiminnoin.
 
Voit ilmoittaa samalla mukaan ystäväsi, jotka tulevat samalta pysäkiltä tai samalla kimppakyydillä. Tällöin ilmoittaja toimii oman porukkansa yhteyshenkilönä. Matkan voi maksaa bussissa käteisellä. 
Tapahtuman ajankohta: 04.07.2019 09:30 - 18:00
Hinta: 60
Sukunimi Etunimi
Kun ilmoitat sähköpostisi, saat siihen vahvistuksen ilmoittautumisestasi. Osoitetta käytetään tarvittaessa sähköisten tiedotteiden lähettämiseen.

Jaa

Tapahtuman henkilöt